Luni, 29 Noiembrie 2021
No events found.

Caravana cu povești

După încheierea cu succes a primei etape a proiectului „CARAVANA CU POVEȘTI – Soacra cu trei nurori ediția a I-a”, Teatrul Ararat demarează, în preajma zilei de 1 decembrie – Ziua Națională a României, un nou proiect cultural: “171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu – 17 zile, 17 școli, 17 spectacole – ediția a I-a”. Acest proiect este, deasemenea, cofinanțat de Primăria Municipiului Baia Mare, având ca partener principal Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Proiectul vizează în acestă primă ediție tot cinci dintre școlile municipiului nostru și are ca obiectiv principal cinci reprezentații cu spectacolul recital pe versuri de Mihai Eminescu „Pe mine, mie... redă-mă”, în scopul promovării creației eminesciene în rândul elevilor băimăreni – demers cultural cu o puternică latură educativă. Proiectul se va realiza cu sprijinul conducerii școlilor participante, precum și a catedrelor de limba română din aceste școli.
Prima unitate de învățământ parteneră în acest nou proiect este Colegiul de Arte Baia Mare, care, de altfel, a găzduit și prima reprezentație cu spectacolul “Soacra cu trei nurori” din proiectul precedent. Îi invităm, așadar, pe toți elevii și dascălii Colegiului de Arte, vineri, 26.11.2021, de la ora 12.30, în sala de spectacole a colegiului, pentru al omagia împreună pe poetul nostru național Mihai Eminescu.
Reprezentațiile se transmit live pe pagina de facebook a fiecărei unități de învățământ pentru care se joacă spectacolul, iar elevii care participă fizic la spectacol sunt îndemnați și îndrumați de către dascălii lor să scrie câte o mică recenzie/ cronică/ eseu referitoare la spectacolul pe care tocmai l-au vizionat. Astfel, în cea de a doua etapă a proiectului nostru, toate aceste impresii ale elevilor participanți vor fi culese și analizate de către un juriu de specialitate, format din reprezentanți ai școlilor participante la proiect, urmând ca lucrările cele mai originale să fie selecționate și, alături de discursurile sau discuțiile libere ce vor avea loc în preambulul fiecărui spectacol și vor fi susținute de profesori și/ sau elevi ai școlilor implicate în proiect, vor face obiectul unei reviste, care va fi lansată până la sfârșitul acestui an calendaristic.

Parteneri media

KissFM      RadioPro  

<<  <  Octombrie 2021  >  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sa  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Sala de spectacole pentru închiriat

Teatrul Ararat

Vă așteptăm la spectacolele noastre

Biletele se pot cumpăra de la casieria Casei de Cultură, de luni până vineri, între orele 11 și 15, precum și din foaierul Teatrului Ararat (etajul 1), cu o oră înainte de începerea spectacolului.
De asemenea biletele mai sunt disponibile și la librăria Nicolae Steinhardt, hotelul Mara și magazinele „Foto Europa” și „Foto - Muzică și Sport” (B-dul București).

Sau, on-line, pe rândul 5, de pe site-ul 

Informații şi rezervări la numărul de telefon:
0740-043 136 / 0723-275 912 / 0723-196 398