Miercuri, 14 Aprilie 2021
EmailTipărireExport ICS

Vernisajul expoziției “Veșnicul Efemer”

Titlu:
Vernisajul expoziției “Veșnicul Efemer”
Când:
Sam, 29. August 2020, 20:00 h - 20:30 h
Unde:
Muzeului Satului - Baia Mare, Maramureș
Categorie:
Festivalul „Repere, Mituri, Identități”
Created by:
Super User

Descrierea

Teatrul Ararat vă invită SÂMBĂTA ACEASTA, 29 august 2020, de la ora 20, în Muzeul Satului Baia Mare, la vernisajul expoziției personale a artistului bistrițean Lucian Dobârtă, “Veșnicul Efemer”.
Similar unei cărți a cărei copertă ne captează atenția, apoi ne revelează prin conținut un univers, lucrările lui LuciD ne magnetizează ochiul, apoi prin aprofundare, ne trezesc interesul și ne stimulează imaginația. Artistul interpretează asemeni unui actor, când tragic, când comic, realitatea sau imaginarul, decantându-le în propria formulă și realizare. Melanjul de stiluri și formule, de simboluri și semnificații n-are limitări, dar jalonează vizibil o benefică și perpetuă căutare, învățare, și o neobosită dorință de comunicare.
Găsești în “CREATURILE” marca LuciD, în primul strat, sclipiri de desktop pentru grăbiți și neinițiați, însă și “căderi” adânci, “derapaje controlate” în panseisme filozofice, pentru “inițiați”, în profunzime. O lume a parabolei, sprijinită pe facil, dar depășindu-l la orice capitol. Ușor perceptibil, greu detectabil și suprinzător de franc, LuciD ne “inițiază” prin demersurile lui artistice, în căutări docte și mai ales in rătăciri sintetice, inter-explicabile și inter-definibile. Frustrant de direct, artistul devine malițios în regizarea spectacolelor sale imagistice... și, după cum vizibil deducem, reINTERPRETĂRILE sale, care fac o voltă peste “clasici”, planează mereu în “inefabilul contemporan”. Un ludic-trist, un profan-mistic, un profund superficial, un plăcut-grotesc, un tragico-comic, un paradoxal, altul și mereu același...LuciD.
?Mulțumiri Serviciului de Catering Hotea din Recea
?Mulțumiri Docom
?Intrarea este LIBERĂ, în limita locurilor disponibile!
?Informații suplimentare la 0723 275 912 / 0740 043 136


Adresa

Location:
Muzeului Satului
Strada:
Dealul Florilor nr. 1
Orașul:
Baia Mare
Județul:
Maramureș
Țara:
Romania

Vă așteptăm la spectacolele noastre

Biletele se pot cumpăra de la casieria Casei de Cultură, de luni până vineri, între orele 11 și 15, precum și din foaierul Teatrului Ararat (etajul 1), cu o oră înainte de începerea spectacolului.
De asemenea biletele mai sunt disponibile și la librăria Nicolae Steinhardt, hotelul Mara și magazinele „Foto Europa” și „Foto - Muzică și Sport” (B-dul București).

Sau, on-line, pe rândul 5, de pe site-ul 

Informații şi rezervări la numărul de telefon:
0740-043 136 / 0723-275 912 / 0723-196 398