Miercuri, 14 Aprilie 2021
EmailTipărireExport ICS

Un, doi, trei sau Președintele - de Molnár Ferenc

Titlu:
Un, doi, trei sau Președintele - de Molnár Ferenc
Când:
Lun, 15. Martie 2021, 18:00 h - 19:45 h
Unde:
Cinema Mara Sighet - Sighetu Marmației, Maramureș
Categorie:
Spectacol în deplasare
Created by:
Super User
Un, doi, trei sau Președintele - de Molnár Ferenc

Descrierea

Comedia într-un act „Un, doi, trei sau Preşedintele” , a celui mai mare comediograf maghiar Molnár Ferenc, este, în esență, o jalonare a operațiunilor care sunt necesare pentru a deveni "apt" într-o societate de consum, respectând, bineînțeles, ierarhiile sociale.
Norrison, preşedinte de bancă, îi manipulează pe cei din jur ca un „prestidigitator”, găsind soluţii în împrejurări încurcate și situații limită. Cumpărarea de titluri nobiliare pentru protejaţii săi e o uzanţă facilă. Transformă identitatea lor cât ai clipi. Urcarea pe scara socială poate fi un tertip în funcţie de interesele celui puternic.
O comedie, aici şi acum, în care cochetăriile, în tandem cu mecanismul birocratic, funcţionează ireproşabil. O dantelărie milimetric concepută, o aventură tonică, cu suişuri şi coborâşuri în ritm alert. Personajele par desprinse dintr-un carusel cosmopolit care surprinde un mecanism ce trebuie mereu uns pentru că repetitivitatea este o lege universal valabilă. Negustori, conţi, doctori şi comitete se adună într-un bazar al civilizaţiilor. Contele Dubois-Schottenburg, Dr. Pinsky, Osso, Ciring, Antal, Lidia, Dr. Faber și dr. Wolff sunt numai câteva nume din galeria multinaţională prezentă în scenă. Fibra comică ţâşneşte la tot pasul, din dialoguri şi situaţii-surpriză.
Așadar, luni 15 martie, la cinematograful Mara din Sighetul Marmației, de la ora 18:00, în colaborare cu Centrul Cultural Sighet și a Primăriei Sighetu Marmației, vă așteptăm la o consistentă porție de râs!?
Durata: 1 h 45 min
Distribuția:
Claudiu Pintican, Mircea Gligor, Sanda Savolszky, Paul Covaci, Raluca Florian, Denisa Nechita, Sandra Nechita, Tania Popa, Silviu Băeș, Bogdan Aciuan și Dan Cordea.
Regia artistică: Claudiu Pintican


Adresa

Location:
Cinema Mara Sighet
Strada:
Piața Libertății, nr. 12
Orașul:
Sighetu Marmației
Județul:
Maramureș
Țara:
Romania
Cinema Mara Sighet

Vă așteptăm la spectacolele noastre

Biletele se pot cumpăra de la casieria Casei de Cultură, de luni până vineri, între orele 11 și 15, precum și din foaierul Teatrului Ararat (etajul 1), cu o oră înainte de începerea spectacolului.
De asemenea biletele mai sunt disponibile și la librăria Nicolae Steinhardt, hotelul Mara și magazinele „Foto Europa” și „Foto - Muzică și Sport” (B-dul București).

Sau, on-line, pe rândul 5, de pe site-ul 

Informații şi rezervări la numărul de telefon:
0740-043 136 / 0723-275 912 / 0723-196 398