Romanța anonimilor

romantaO poveste de iubire, a cărei eroi sunt un EL și o EA. O iubire complicată, cu suișuri și coborâșuri, cu pasiuni și cu trădări, cu euforii și dezamăgiri. EL și EA, pot fi oricare dintre noi, căci toți sperăm să ne împlinim în viață, printr-o poveste de dragoste, să ne găsim perechea sortită, să fim fericiți, dăruind și primind iubire. Este povestea tuturor, celor care ies din anonimat doar prin intermediul iubirii, devenind pentru cineva anume, cea mai importantă persoană din univers.

reflectorACTORI BIBELOU
de Milian Oros
Mi-a plăcut Minulescu, pe care l-am înțeles mai bine după ce am cunoscut cel mai frumos sentiment din lume, IUBIREA; c-am „suferit și eu de-această boală”. Marele actor și regizor, Claudiu Pintican, prin spectacolul „Romanța anonimilor” m-a făcut să-l regăsesc. După atâta timp în care poezia minulesciană rămăsese undeva într-un colț al sufletului meu, nu prăfuită și nici uitată, doar într-o stare latentă, acest spectacol extraordinar mi-a trezit dorul de Minulescu. Alături de îndrăgita actriță Wanda Tamas, Claudiu Pintican reușește să transforme romanțele marelui poet într-o lecție, într-o poveste de viață, în care totul este subordonat iubirii și mai ales analizelor sufletești, determinate de ea. Claudiu Pintican adună gândurile, trăirile poetului răspândite prin versuri, le dă o nouă strălucire prin ordonare și coerență, întregind povestea, de la A la Z. Cu o sensibilitate deosebită, cei doi mari actori ne-o spun pășind încet printre versurile lui Minulescu, trezindu-ne sufletele din amorțirea „covorului” acestei lumi bezmetice. Spectacolul, după mine, a fost unul extrem de bine regizat și gândit, cu implicarea totală a celor doi, Wanda și Claudiu și, evident, a echipei tehnice. Muzica a fost bine aleasă în raport cu ceea ce transmiteau versurile. Am văzut cum se rupeau de pe buzele spectatorilor frânturi de versuri minulesciene, de cum Claudiu ori Wanda începeau catrenele-replici. Mulțumesc Wanda Tamas, mulțumesc Claudiu Pintican!

 

S-ar putea să vă placă și...

Parteneri media

KissFM      RadioPro  

Vă așteptăm la spectacolele noastre

Biletele se pot cumpăra de la casieria Casei de Cultură, de luni până vineri, între orele 11 și 15, precum și din foaierul Teatrului Ararat (etajul 1), cu o oră înainte de începerea spectacolului.
De asemenea biletele mai sunt disponibile și la librăria Nicolae Steinhardt, hotelul Mara și magazinele „Foto Europa” și „Foto - Muzică și Sport” (B-dul București).

Sau, on-line, pe rândul 5, de pe site-ul 

Informații şi rezervări la numărul de telefon:
0740-043 136 / 0723-275 912 / 0723-196 398