PietreSpectacolul de teatru PIETRE CARE VORBESC … PIETRE CARE CÂNTĂ a fost creat cu menirea de a readuce în memoria colectivă rolul unei profesii aflate pe cale de dispariție, și anume mineritul, cât și prezentarea simbolului mineritului – Floarea de mină – într-o formă inedită, o formă care va căpăta viață prin vibrațiile poeziei, prin acordurile muzicii și mirajul luminilor.
Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare și deschide programul cultural denumit EXPONATE MUZEALE VĂZUTE PRIN LUMINA ARTELOR SPECTACOLULUI, program care beneficiază de sprijinul Municipiului Baia Mare.
Spectacolul „Pietre care vorbesc... Pietre care cântă” încearcă să pună în lumină și să facă o legătură între versuri recitate sau puse pe note muzicale, ale unor poeți consacrați, și unele dintre cele mai reprezentative eșantioane minerale – flori de mină – vizibile în Expoziția permanentă a Muzeului de Mineralogie: concreștere de cristale de stibină cu aspect de arici, baritină sub formă de fluture, marcasită cu aspect de floare, cristale de gips concrescute ca o vrăbiuță, cristale de cuarț de forma unui avion, calcit ca un mielușel, cuarț și stibină – prințesa și altele.
 
Locația spectacolului, în spațiul expozițional, încadrat de vitrine cu minerale radiind lumină, faptul că nu este definită o scenă și protagoniștii împresoară spectatorii, îi conferă acestuia originalitate și dinamism. Și nu în ultimul rând, prestația artiștilor, actori și interpreți ai Teatrului Ararat și colaboratori din mediul artistic băimărean, întregesc reușita acestui spectacol inedit. Felicitări întregii echipe pentru producerea și punerea în scenă!”
Conf. univ. dr. ing. Ioan Denuț, director Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza”
 
Jocul actorilor și abilitatea alegerii poeziilor m-au transpus într-un univers ce părea creat de un mic și mare POET. Și în acel univers eu eram chemată, rugată, somată să descopăr că trebuie să fiu atentă la fiecare piatră de lângă mine. Căci fiecare piatră are o poveste, care ar putea fi chiar povestea mea neștiută. Iar armoniile muzicale nu au făcut decât să confirme ceea ce spunea Nichita, că „Piatra este un om…”.
Prof. Cristina Mihalca - Școala Gimnazială „Nichita Stănescu”, Baia Mare
 
„Spectacolul de teatru „Pietre care vorbesc... Pietre care cântă” desfășurat la Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza”, Baia Mare ne-a transpus într-o atmosferă caldă, într-o lume complexă, unde florile de mină au alcătuit un adevărat univers, o lume la fel de complexă ca lumea ființelor vii. Spectacolul în sine a avut o altă formă decât cea obișnuită, unde poezia și muzica s-au îmbinat într-un miraj al luminilor. Muzica nu a făcut altceva decât să transforme totul în sunet și să se „audă” fiecare gând, fiecare emoție pe care o trăim... Într-o lume de basm”.
Prof. Claudia Buda - Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Baia Mare
În distribuție: Claudiu Pintican, Wanda Tamas, Ruxandra Lăzărescu, Iulian Bulancea / Mircea Gligor, Alina Andreicuț, Dan Cordea și Ara Pintican / Călin Ionce.
Concepția artistică: Claudiu Pintican

Vă așteptăm la spectacolele noastre

Biletele se pot cumpăra de la casieria Casei de Cultură, de luni până vineri, între orele 11 și 15, precum și din foaierul Teatrului Ararat (etajul 1), cu o oră înainte de începerea spectacolului.
De asemenea biletele mai sunt disponibile și la librăria Nicolae Steinhardt, hotelul Mara și magazinele „Foto Europa” și „Foto - Muzică și Sport” (B-dul București).

Sau, on-line, pe rândul 5, de pe site-ul 

Informații şi rezervări la numărul de telefon:
0740-043 136 / 0723-275 912 / 0723-196 398

Parteneri media

KissFM      RadioPro