Vasile Lucaciu - Erou Național

VasileLucaciuVasile Lucaciu, figură emblematică a poporului român, semnatar al Memorandumului de la 1892 adresat împăratului austro-ungar Franz Joseph – petiție prin care erau solicitate pentru populația română drepturi etnice egale cu ale populației maghiare. Întemnițat fiind, idealurile lui nu au fost suprimate. Lupta continuă și năzuințele sale au străbătut decenii. Întunericul închisorii nu poate stinge lumina spiritului, iar conștiința unui popor nu poate fi îngrădită sunt câteva dintre ideile izvorâte din existența sa zbuciumată.

Spectacolul își propune să redea tumultul acelor vremuri, procesul și detenția marelui om care a fost Vasile Lucaciu. Condamnarea, suferința, lipsurile nu au reușit să-i zdruncine crezul. De partea sa a avut sprijinul familiei și al românilor. S-a încercat cumpărarea lui de către guvernul de la Budapesta, însă acesta a refuzat compromisul, alegând închisoarea în detrimentul funcției de episcop.

Transpuse scenic, momentele dramatice din viața lui Vasile Lucaciu vin să contureze ferm și sugestiv chipul marelui luptător.
Spectacolul este un omagiu adus celui care a fost preotul dr. Vasile Lucaciu: amplă personalitate politică, culturală și istorică, evidențiindu-se în lupta pentru unitate, libertate și un viitor românesc.

În distribuție: Pintican Claudiu (Vasile Lucacu), Wanda Farkaș (Paulina, soția lui Vasile Lucaciu), Victor R. Muşeţeanu (Mihai, tatăl lui Vasile Lucaciu), Mircea Gligor (paznicul), Ruxandra Lăzărescu (Maria), Alex Macavei (deținutul sârb), Iulian Bulancea (Badea Todor), Andrei Han (Szabo Arpad, studentul ungur), Sorin Tănase (Badea Cârțan), Cordea Dan Horia (Funcționarul)

Regia: Pintican Claudiu
Scenografia: Ovidiu Pascal
Aranjament muzical: Călin Ionce și Ion Săcălean

S-ar putea să vă placă și...

Parteneri media

KissFM      RadioPro  

Vă așteptăm la spectacolele noastre

Biletele se pot cumpăra de la casieria Casei de Cultură, de luni până vineri, între orele 11 și 15, precum și din foaierul Teatrului Ararat (etajul 1), cu o oră înainte de începerea spectacolului.
De asemenea biletele mai sunt disponibile și la librăria Nicolae Steinhardt, hotelul Mara și magazinele „Foto Europa” și „Foto - Muzică și Sport” (B-dul București).

Sau, on-line, pe rândul 5, de pe site-ul 

Informații şi rezervări la numărul de telefon:
0740-043 136 / 0723-275 912 / 0723-196 398