Calendar de evenimente

Pietre care vorbesc… Pietre care cântă
Vineri 31 Martie 2023, 17:00
Hits : 381
Cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la nașterea poetului Nichita Stănescu, Teatrul Ararat vă așteaptă vineri, 31 martie 2023, ora 17.00, la spectacolul recital de poezie și muzică „Pietre care vorbesc…Pietre care cântă”, concepția artistică Claudiu Pintican.
Spectacolul, produs cu sprijinul Municipiului Baia Mare și având ca partener principal Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza”, a avut avanpremiera în luna decembrie a anului trecut și deschide un nou program cultural inițiat de Asociația Culturală Ararat, program intitulat „Exponate muzeale văzute prin lumina artelor spectacolului”.
Acest program își propune, practic, ca prin mai multe spectacole, în care să se îmbine armonios lumina, poezia, muzica, dansul, proiecțiile video, artele vizuale, etc. să reușească să capteze și să aducă și o altă perspectivă, mai vie, un alt fel de a privi exponatele din diverse muzee, fie că ele aparțin Muzeului de Mineralogie, ca și în cazul acesta, fie că aparțin altor instituții muzeale: Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul Satului, Planetariu, etc.
Astfel, în „debutul” acestui program cultural, am creat un spectacol special, sincretic, care reunește farmecul teatrului, cu vibrațiile muzicii și a poeziei, cu jocul luminilor și al proiecțiilor video, toate punând în valoare, într-o manieră inedita, frumusețea florilor de mină.
În distribuție: Claudiu Pintican, Wanda Tamas, Ruxandra Lăzărescu, Mircea Gligor, Alina Andreicuț, Dan Cordea, Călin Ionce/ Ara Pintican
Vă așteptăm, deci, vineri, 31 martie 2023, ora 17.00, la Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare (B-dul Traian, nr. 8 ), să lăsăm muzele să ne încânte și să ne poarte pe aripile lor prin lumea muzicii, prin lumea poeziei, prin lumea pietrelor care ne vorbesc și care ne cântă.
Concepția artistică: Claudiu Pintican
Preț bilet: 40 lei, întreg / 20 lei, redus - elevi, studenți, pensionari.
Locatie Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

Parteneri media

KissFM      RadioPro  

Vă așteptăm la spectacolele noastre

Biletele se pot cumpăra de la casieria Casei de Cultură, de luni până vineri, între orele 11 și 15, precum și din foaierul Teatrului Ararat (etajul 1), cu o oră înainte de începerea spectacolului.
De asemenea biletele mai sunt disponibile și la librăria Nicolae Steinhardt, hotelul Mara și magazinele „Foto Europa” și „Foto - Muzică și Sport” (B-dul București).

Sau, on-line, pe rândul 5, de pe site-ul 

Informații şi rezervări la numărul de telefon:
0740-043 136 / 0723-275 912 / 0723-196 398